Το musicity.gr επιλέγει το τραγούδι της εβδομάδας!

Κατηγορία: Το Τραγούδι της εβδομάδας   ΑπόΑντιγόνη Κολοβέντζου

Οι πρώτες σταγόνες ενός ακόμα Σεπτέμβρη σε βρίσκουν στην παραλία. Μοιάζουν με δάκρυα παιδιού που δεν μπορεί να αποχωριστεί το αγαπημένο του παιχνίδι, αλλά και σαν σταγόνες κάθαρσης στα φύλλα των λουλουδιών.
Το φρέσκο και δροσερό αεράκι σου θυμίζει την ανάγκη για θέρμη… αγκαλιάς. Τα χέρια κλείνουν γύρω από το κορμί και βρίσκεις τα δεσμά σου να σε κρατούν τρυφερά. Καιρός για απολογισμό ή ακόμα και προγραμματισμό…

kraounakis_thelo

Στην παράλια λίγο πριν την δύση να ανακατεύεις την άμμο των σκέψεων και να φυλάς τα βοτσαλάκια των επιλογών. Και εκεί την ώρα της Δύσης να πετροβολάς τον κόκκινο ήλιο που «λιώνει» στο γαλάζιο. Να προσπαθείς να ισορροπήσεις καθένα από τα βότσαλα στην επιφάνεια της θάλασσας κάνοντας τα απομείναντα γενναία παιδιά της παραλίας να μετρούν τα γκελ…

Ένα , δύο , τρία…
Κάπως έτσι ξεκίνησε και το καλοκαίρι που μόλις σβήνει… Πόσα ταξίδια σχεδίασες, πόσα απόλαυσες και πόσα στρίμωξες στις γωνίες του μυαλού για το επόμενο, λόγω περιορισμών.
Θέλω…

Ο Σταμάτης Κραουνάκης κάνει μουσική τις σταγόνες της βροχής όπως μαγικά και απλά ξέρεις χρόνια τώρα να αλλάζει την ποιότητα των συναισθημάτων και τους δίνει ύλη για να γίνουν κατανοητά… χορεύουν τα δάχτυλα στο πιάνο και η φωνή του ανάμεσα στους στίχους της Μαρίας Ζαχαράκη από την ποιητική της συλλογή “Κομμάτια” του 1985, όπου φανερώνει την διαχρονικότητα των ανήσυχων ανθρώπων και την αλήθεια των καθαρών σκέψεων.

Κάθε αλλαγή εποχής φουσκώνει μέσα μας τα «θέλω»… γεμίζουν το ποτάμι της καρδίας και ρέουν προς τη θάλασσα… δίνουν δύναμη στο σώμα και αντοχή να ανέβει τα βουνά των πραγματικών επιθυμιών, η ανάγκη της γνώσης του παρελθόντος και η χρήση των μυστικών που ο εσωτερικός εαυτός του καθενός μπορεί να μας αποκαλύψει, οδηγούν όλους μας στο ταξίδι της ζωής, «το παραμύθιπου μαρτυρά στον κόσμο αυτόν πως ήρθα. Ποιος είμαι, που θα πάω, πώς θα πάω, κι αυτή μου τη διάσταση ως που θα κουβαλάω» και να είσαι σίγουρος πως, όταν καταφέρεις να περνάς ανάμεσα από τις σταγόνες χωρίς να βρέχεσαι, τότε τα «θέλω» σου θα σε θαυμάσουν και θα ακολουθήσουν τα βήματα σου. Ας ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό… γιατί το «θέλω» και το θέλεις… καλό μας φθινόπωρο.

http://www.musicity.gr