Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι – Goodnet.gr

«Η πόλη ονειρεύεται και πάλι»: σε cd ο ύμνος του Καρναβαλιού!

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι δημιουργία, είναι προσωπική δουλειά και μεράκι των ίδιων των ανθρώπων που το αγαπάνε. Κάπως έτσι, με αυτά τα υλικά, δημιουργήθηκε και ο ύμνος του πριν από λίγα χρόνια με τους στίχους της Μαρίας Ζαχαράκη και τη μουσική του Αντώνη Ζαχαράκη.

Τα δύο αδέρφια, με την καλλιτεχνική φλέβα, έφτιαξαν αυτό που σήμερα τραγουδάνε όλοι οι ρεθυμνιώτες κάθε Καρναβάλι, με τις Φωνές του Νότου να το έχουν ερμηνεύσει με τον γνωστό εξαιρετικό τρόπο. Τώρα, ο ύμνος του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού κυκλοφόρησε και σε cd και ο Αντώνης μοιράζεται μαζί μας την ιστορία του τραγουδιού.

«Πάνε λίγα χρόνια πριν που μία μέρα η αδελφή μου με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι έχει γράψει κάτι στίχους για το Καρναβάλι μας και να τους δω μήπως και φτιάξουμε κανένα τραγούδι.
Αποκλείεται της λέω, δεν προλαβαίνω, έχω πολύ δουλειά και άλλα παρόμοια. Καλά μου λέει θα στους στείλω πρώτα να τους δεις και βλέπουμε.
Την επόμενη μέρα την παίρνω και της λέω πως είναι έτοιμο!
Έτσι ξαφνικά γεννήθηκε ο ύμνος του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Συμμετέχουν δύο σημαντικοί φορείς του πολιτισμού μας εδώ στο Ρέθυμνο που χωρίς τη βοήθειά τους θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Οι “Φωνές του Νότου” που το τραγούδησαν και οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής μας που έπαιξαν και που όλοι τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορούμε να τραγουδάμε όλοι μαζί κάθε που ανοίγει το Τριώδιο. Και επειδή έχω την τιμή να ανήκω και στις Φωνές του Νότου και στη Φιλαρμονική μας, επιτρέψτε μου να σας τους παρουσιάσω όλους πρώτον, γιατί το αξίζουν αλλά και δεύτερον γιατί ο καλλιτέχνης “ζει και αναπνέει” από το χειροκρότημα!

Ακόμα ευχαριστώ πάρα πολύ την Amstel και προσωπικά τον αντιπρόσωπό της Γιώργο Νάκη που χάρη στη μεγάλη βοήθειά τους το κυκλοφορήσαμε και σε CD και έτσι θα δοθεί εντελώς δωρεάν στις ομάδες και στο Ρέθυμνο.
Ευχαριστώ τέλος την ΚΕΔΗΡ, την ΟΡΚ και κατ’ επέκταση όλες τις ομάδες και όλους τους καρναβαλιστές για τη βοήθειά τους, αλλά και για το πόσο έχουν αγκαλιάσει το τραγούδι μας από την πρώτη στιγμή. Έτσι ώστε να μπορούμε να λέμε κάθε χρόνο ότι…η πόλη ονειρεύεται και πάλι»!

Τραγούδησαν οι: Γιάννης Γιαννακάκης, Γιώργος Σταυρουλιδάκης, Σάκης Σακελλαρίδης, Κατερίνα Παπαδάκη, Μάκης Καραδελόγλου, Γιώργος Ξενικάκης, Θανάσης Παπαθανασίου, Μαρία Κυριακογιαννάκη, Αργύρης Έξαρχος, Άρτεμις Καυκαλάκη, Άννα Καραγιαννάκη, Μιχάλης Νικηφόρος, και Ντίνα Γωνιωτάκη

Έπαιξαν οι:
Αντιγόνη Αραμπατζόγλου: Τρομπέτα – Πιάνο
Δανάη Παπαγιαννάκη: Τρομπέτα
Μιχάλης Τσακάλης: Σαξόφωνα alto-tenor
Αντώνης Ντακάκης: Τρομπόνι – Κιθάρα Μπάσο
Ζαχαρίας Ζαχαράκης: Τρομπόνι
Χατζημιχαηλίδης Παναγιώτης: Κιθάρα Ηλεκτρική
Αργύρης Έξαρχος: Κιθάρα Ακουστική
Θανάσης Παπαθανασίου: Ακορντεόν
Γιάννης Γιαννακάκης: Πιάνο
Ελευθέριος Χαλκιαδάκης: Βιολί
Αντώνης Ζαχαράκης: Τύμπανα – Κρουστά – Ενορχήστρωση
Τάκης Αργυρίου: Κρουστά – Μίξη ήχου
Κώστας Σαββίδης: Digital mastering

 

http://www.goodnet.gr