Ονειροτρόπιο – Goodnet.gr

Ονειροτρόπιο: η νέα δουλειά του Αντώνη Ζαχαράκη

Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο cd του, ο Αντώνης Ζαχαράκης μας συστήνεται ξανά παρουσιάζοντας την τελευταία δουλειά του με τίτλο «Ονειροτρόπιο». 

«Τα όνειρα υπάρχουν όταν τα δημιουργείς εσύ» μας λέει ο Αντώνης Ζαχαράκης και φροντίζει μέσα από τη νέα του δουλειά να γεμίσει τα ακούσματα μας με τις μελωδίες που εμπνεύστηκε από τους εξαιρετικούς στίχους των ανθρώπων που για μία ακόμα φορά συνεργάζονται με τον Ρεθυμνιώτη δημιουργό. Είναι μία δουλειά, που έρχεται να συμπληρώσει τις προηγούμενες και δείχνει πως με τα χρόνια η μουσική εδραιώνεται στην καρδιά, και δεν μπορεί παρά να είναι ο σημαντικότερος τρόπος έκφρασης, τουλάχιστον όταν μιλάμε για τον δημιουργό του άλμπουμ.

Όπως όλες οι προηγούμενες δουλειές του συνθέτη διανθίζονταν με ιδιαίτερους τίτλους, έτσι και αυτή, μας προτρέπει να ακούσουμε τα δικά του όνειρα και να δούμε τον τρόπο που αυτά δημιουργούνται.

Μία συλλογική δουλειά που «ακούει» την εποχή μας, αλλά συγχρόνως χρησιμοποιώντας κρητική λύρα, λαούτο και βιολί κλείνει το μάτι στην παράδοση. Έτσι ώστε στίχοι, μουσική και ερμηνείες, όλα μαζί εναρμονίζονται για να δώσουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο εικόνες. Εικόνες αγάπης, χαράς, μίσους, αλλά και εξομολόγησης, απώλειας, και προσμονής.

Ο Αντώνης Ζαχαράκης υπογράφει τη μουσική σε 12 τραγούδια, τα οποία ερμηνεύουν ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, η Σαββέρια Μαργιολά, ο Γιώργος Στρατάκης, η Στέλλα Σειραγάκη, η Αθηνά Κοντοδήμα, η Ιωάννα Φόρτη, και η Νάντια Πλαρινού.

Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν η Μαρία Ζαχαράκη, ο Γιάννης Ζαρκαδούλας, ο Κώστας Λουπάκης, ο Δημήτρης Βαρελάς, ο Χρήστος Αντωνιάδης, ο Χρήστος Ηλιόπουλος, η AliceTori και ο Κώστας Κουτάντος.

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, και σε φυσική μορφή σε περιορισμένα αντίτυπα. Ευχάριστη έκπληξη το αναλυτικό βιβλιαράκι που μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την σελίδα του συνθέτη https://zacharakis.net

 

 

www.goodnet.gr