Η κανέλα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Εντυπωσίασε η «Κανέλα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων!

ΟΙ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Συγκίνησε, άρεσε, ενθουσίασε η ταινία για τη μουσική της «Κανέλας», που προβλήθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και απέσπασε το πολύ θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η ταινία – βίντεο κλιπ «Κανέλα» δεν είναι τίποτα άλλο από το δημιούργημα ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν. Μυρωδιές και αρώματα, αλλά και πανέμορφες εικόνες του Ρεθύμνου που «ντύνουν» μία ξεχωριστή σχέση φιλίας συνθέτουν το εξαιρετικό βίντεοκλιπ, της μουσικής που έχει δημιουργήσει ο ρεθυμνιώτης συνθέτης Αντώνης Ζαχαράκης.

Η σύνθεση συμπεριλαμβάνεται στο προσωπικό cd του Αντώνη, τα «Μυροβόλια», που έχει κυκλοφορήσει από το 2016.

Το βίντεοκλιπ περιγράφει μία παιδική φιλία, δύο παιδιών που συναντώνται μετά από χρόνια χάρις σε μερικά ξυλάκια κανέλας, το οποίο παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα κατά του bullying. Πρόκειται για μία εξαιρετική δουλειά του Αντώνη Ζαχαράκη, που «ντύνεται» από τις εικόνες του Ρεθύμνου που τράβηξε ο Μιχάλης Σταράκης, ο όποιος έκανε και τη σκηνοθεσία μαζί με τον Μίνω Φιτσανάκη. Υπεύθυνος για τις εναέριες λήψεις είναι ο Στέλιος Μαραμένος.

Η συμμετοχή της «κανέλας» στο φεστιβάλ των Χανίων προκάλεσε αίσθηση στο κοινό, ενώ οι συντελεστές – που ήταν όλοι εκεί – δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για τις κριτικές που άκουσαν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και είναι μια διοργάνωση που γρήγορα έγινε θεσμός με διεθνείς συνεργασίες, με μετακλήσεις δημιουργών, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με αναγνώριση και αποδοχή.

Οι συντελεστές του βίντεο κλιπ:
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σταράκης
Λύρα: Κώστας Βερδινάκης
Φλογέρα: Βαγγέλης Παπαδάκης
Κιθάρα: Αργύρης Έξαρχος
Κρουστά-ενορχήστρωση: Αντώνης Ζαχαράκης
Ηχογράφηση: Stoudio Ypoga
Μίξη: Τάκης Αργυρίου studio 111
Σκηνοθεσία – Δ. Φωτογραφίας – Κάμερα – Μοντάζ: Μιχάλης Σταράκης / Μίνως Φιτσανάκης
Σενάριο: Αντώνης Ζαχαράκης – Μαρία Ζαχαράκη
Εναέριες λήψεις: Στέλιος Μαραμένος
Μακιγιάζ: Μαρία Φραγκιαδάκη
Φροντιστήριο – Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Ζαχαράκη-Γιώργος Πεδιαβιτάκης-Μαρία Παρταλά
Παραγωγή: ECHO mediaworx

Από το Goodnet.gr